Estetiska Injektionsrådet

Estetiska Injektionsrådet (EIR) är en ideell non-profit organisation som fokuserar på att öka säkerheten för den som planerar att genomgå en estetisk injektionsbehandling. Organisationen drivs av ett antal specialister inom plastikkirurgi och estetisk injicering. Marie Forséni är en utav dessa specialister.

Efterfrågan på estetiska injektionsbehandlingar ökar ständigt, men trots detta är branschen inte reglerad i Sverige. Vem som helst kan idag erbjuda dessa behandlingar och tyvärr innebär det att det finns en del oseriösa behandlare som äventyrar sina patienters säkerhet genom att inte ha adekvat utbildning eller erfarenhet. Detta leder i sin tur till en mycket högre risk för komplikationer och felbehandlingar.

För att på ett sätt reglera branschen har Estetiska Injektionsrådet tagit fram en certifiering för utövare av estetisk injicering. Certifieringen kräver att utövaren är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (läkare, sjuksköterska eller tandläkare) och att utövaren skriver en examination med godkänt resultat. Provet innehåller frågor om bland annat ansiktets anatomi, fysiologi och komplikationshantering. Du som konsument som väljer att behandla dig hos en certifierad utövare ska kunna känna dig säker och trygg med att hen besitter en nödvändig grundkompetens inom området.

https://estetiskainjektionsradet.se kan du läsa mer om EIR. På hemsidan finns även en lista med alla certifierade behandlare i Sverige.

Rubrik förbund

  • image08