Injektionsbehandling

Botulinumtoxin

Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som kan användas för att reducera rynkor som orsakas av muskelaktivitet. Medlet blockerar nervsignalen som gör att muskeln dras samman vilket resulterar i att linjer och rynkor blir mindre synliga.

Boka här

Vilka områden kan behandlas med botulinumtoxin?

Det finns många olika områden som går att behandla, men de vanligaste är:

  • Argrynkan mellan ögonbrynen
  • Horisontella pannrynkor
  • Kråksparkar runt ögonen

Medicinskt används även botulinumtoxin för att behandla migrän, tandgnissling och överdriven svettning (hyperhidros).

När syns resultatet av behandlingen?

Det tar ca 2-4 dygn innan behandlingen börjar verka och upp till 10-14 dagar innan du får full effekt. Vi erbjuder alltid våra patienter att komma på ett återbesök efter ca 2 veckor och om korrigering behövs vid återbesöket görs detta kostnadsfritt.

Hur länge varar resultatet?

Effekten av behandlingen varar i genomsnitt i ca 3-5 månader och behöver upprepas 2-4 gånger per år. Vid djupa rynkor kan det ta flera behandlingar innan önskat resultat uppnås, då rynkan succesivt reduceras över tid.

Vilka biverkningar kan man få av botulinumtoxin?

Biverkningar efter behandling med botulinumtoxin är ovanliga och i de fall de förekommer är de oftast av mycket mild karaktär. De första dygnen efter behandlingar kan svullnad uppstå i det behandlade området. Du kan känna känna ömhet och kan få få få. Dessa biverkningar är injektionsrelaterade och helt normala. Vissa personer får ont i huvudet tillfälligt efter behandlingen. Jag är så lite som botulinumtoxinet ha en viss spridning och ha effekt på andra, oönskade muskler. Detta kan leda till hängande ögonlock eller asymmetri. Alla biverkningar är ofarliga och övergående. Det är viktigt att följa råden efter en behandling för att minska risken för biverkningar.

Att tänka på efter din behandling

  • Undvik att ha det första dygnet. Det går bra att rengöra ansiktet och smörja i sig med ansiktskräm som vanligt efteråt
  • Vänta med fysisk aktivitet till dagen efter din behandling
  • Undvik att bada varmt eller basta första dygnet
  • Det är ej rekommenderat att sminka på det behandlade området 4-6 timmar efter behandlingen

Prislista Botulinumtoxin

*swipe to left to see all content
Botox Pris
1 område (tex. argrynkan)
3 000
2 områden (tex. argrynkan och pannan)
4 500
3 områden (tex. argrynkan, pannan och kråksparkar)
5 200
Tandgnissling
fr. 4 500
Platysma (halsmuskler)
fr. 4 500
Hyperhidros axiller (överdriven svettning armhåla)
4 000

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer