PLASTIKKIRURGI

Ansiktslyft

Ett ansiktslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp där hudöverskott tas bort i ansiktet och i många fall även på halsen samt att underliggande muskler stramas åt. Detta ger en lyftande effekt som i sin tur ger ett piggare, mer ungdomligt utseende.

Boka din konsultation här

Åldrandet

När vi åldras minskar hudens elasticitet och spänst och vi tappar även fettvolym i ansiktet. Detta orsakar ofta ett tröttare utseende med hängiga kinder, djupa veck och en mindre definierad haka och käklinje. Hur åldrandet utvecklas beror delvis på ärftlighet men även andra faktorer som exempelvis rökning, solvanor och pendling i vikt spelar roll. Med ett ansiktslyft kan vi motverka åldrandets effekter. Ett ansiktslyft påverkar däremot inte hudens kvalitet, där behövs andra behandlingar som till exempel neurotoxin, fillers eller Dermapen. Läs mer om behandlingarna under flikarna ”Injektioner” och ”Hudvård”.

Kombinerade ingrepp

Ett ansiktslyft kan göras i kombination med andra ingrepp för bästa resultat. Till exempel så kan en fettransplantation göras samtidigt som lyftet för att ersätta den fettvolym som har tappats. Ett pannlyft kan göras om brynen har sjunkit och det finns en tyngd över de övre ögonlocken och en fettsugning av hakan kan skapa en mer väldefinierad käklinje.

Information om operationen

Operationen

På operationsdagen träffar du plastikkirurgen och även narkosläkaren. Kirurgen fotograferar operationsområdet och gör en markering.

Operationen utförs i narkos och tar ca 4 timmar. Efteråt stannar du kvar en natt på vårdavdelningen för observation och får åka hem morgonen därpå. Ärren läggs i hårbotten, bakom örat och, på ett diskret sätt, framför örat. Dessa ärr brukar läka mycket bra och blir knappt synliga.

Du kommer att få två stycken dränage postoperativt som sitter kvar till dagen efter operationen då kirurgen kommer och rondar och tar bort dem.

 

Efter operationen

En viss svullnad och blåmärken kan uppstå efter operationen och är helt normalt. Träning kan återupptas efter 6-8 veckor. De flesta återgår till arbete efter ca 2-3 veckor.

Du kommer på återbesök efter en vecka för att ta bort stygnen. Efter ytterligare 1 vecka kommer du på en uppföljande kontroll för att se att sårläkningen går åt rätt håll. Utvärdering av resultatet av operationen sker på ett återbesök på mottagningen efter 6 månader som du själv ringer och bokar in. 

För att ärren ska läka så bra som möjligt är det viktigt att du inte utsätter området för sol första 6 månaderna. Använd en solkräm med hög solskyddsfaktor om du planerar att vara i solen.

Risker och problem

Eftersom du kommer på uppföljande återbesök till mottagningen efter din operation har vi möjlighet att snabbt identifiera och behandla eventuella problem. Komplikationer efter ett ansiktslyft kan vara till exempel fördröjd sårläkning eller infektion, vilket vi enkelt kan åtgärda.

Blödning 
Som vid all typ av kirurgi finns det en viss risk för blödning efter ingreppet. Det är störst risk första 24 timmarna och därför rekommenderar vi att du stannar i Stockholm första dygnet efter operationen.

Infektion
Du följs upp efter operationen och om det skulle visa sig att det finns tecken på infektion så får du recept på antibiotika.

Förändrad känsel
Känselbortfall är vanligt efter operationen, men brukar successivt komma tillbaka. I enstaka fall kan det bli en kvarstående känselpåverkan, men detta brukar inte upplevas som något större besvär.

Prislista Ansiktslyft

*swipe to left to see all content
Plastikkirurgi ansikte Pris
Ansiktslyft (ansikte, hals)
fr. 95 000 kr
Ögonbrynslyft
fr. 45 000 kr
Öron utstående
fr. 25 000 kr
Ögonlocksplastik övre
fr. 30 000 kr
Ögonlocksplastik undre
fr. 30 000 kr
Ögonlocksplastik övre och undre
fr. 50 000 kr
Hakimplantat
fr. 30 000 kr
Fettransplantation helt ansikte
fr. 30 000 kr
Fettransplantation tinningar
fr. 19 000 kr
Fettransplantation tear trough
fr. 19 000 kr
Fettransplantation kinder
fr. 19 000 kr
Fettransplantation läppar
fr. 19 000 kr
Läpplastik
fr. 15 000 kr
Sy igen hål i örsnibbar
1 st 6 000 kr 2 st 11 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer