PLASTIKKIRURGI

Bröstförstoring

Boka din konsultation här

De vanligaste motiven till att göra en bröstförstoring är missnöjdhet med den naturliga volymen och formen eller att det är en skillnad i storlek mellan brösten. Bröstens form och volym kan också ha påverkats av viktnedgång eller graviditet och amning. En bröstförstoring kan även göras som rekonstruktion efter att bröstet har tagits bort på grund av bröstcancer.

Vilka implantat använder vi oss av?

Eftersom det är av största vikt för oss på Stockholm Plastikkirurgi att du som patient ska känna dig trygg och säker inför, under och efter din operation så använder vi oss endast utav de tryggaste implantaten på marknaden och som håller högst kvalitet. Vi har därför valt att använda oss utav märkena Mentor och Motiva. Dessa är silikonimplantat och till störst del använder vi implantat som har en fast form, så kallade geléhallonimplantat. Implantaten är antingen runda eller droppformade och finns i ett stort antal storlekar.

Hur går en konsultation till inför en bröstförstoring?

På konsultationen mäts din bröstkorg noga och du får en rekommendation på implantatval och storlek. Faktorer som påverkar rekommendationen av implantat är bland annat formen och bredden på din bröstkorg, dina egna preferenser, storleken och formen på din bröstvävnad och även din hudkvalitet. Du får sedan prova ut olika implantat i en särskild BH för att se vilka du trivs bäst med och sedan väljer du, med kirurgens vägledning, storlek och form på implantaten.

Information om operationen

Operationen

På operationsdagen får du träffa plastikkirurgen och även narkosläkaren. Kirurgen fotograferar operationsområdet och en markering var implantaten skall ligga görs och dokumenteras. Operationen sker i narkos och tar ca 1-1,5 timme. Implantatet läggs in via ett snitt under bröstet och som regel läggs det under bröstmuskeln. I vissa fall kan implantatet läggas framför muskeln men bakom bröstkörteln. Snittet läggs så nära det naturliga vecket under bröstet som möjligt.

 

Efter operationen

Operationen kräver vanligtvis inte övernattning på sjukhuset, du får gå hem samma dag.

Smärta
Det är vanligt att brösten är ömma första dagarna efter operationen. Kirurgen kommer att skriva recept på smärtlindrande tabletter som du ska ta hemma och det är viktigt att du följer ordinationen.

Eftervård
Efter operationen är det viktigt att du använder den sport BH som kirurgen rekommenderat dig. BHn provas ut på operationsdagen och ska sedan användas dygnet runt i 3 veckor och sedan ytterligare 3 veckor dagtid.

Kirurgtejpen som sitter över ärren ska du låta sitta kvar första veckan. Efter ca 7 dagar kommer du på ett återbesök på mottagningen där vi byter tejpen och kollar att sårläkningen går åt rätt håll. Såret är sytt med stygn som kroppen löser upp själv, de behöver inte tas bort, men på återbesöket klipper vi bort trådändarna. För att ärren ska läka så bra som möjligt rekommenderar vi att du fortsätter tejpa ärren i 6 månader efter operationen och tejpen bör bytas med 7 till 10 dagars mellanrum. Du får duscha dagen efter operationen.

Aktivitet
Det är vanligt att brösten är svullna de första månaderna efter operationen. För att minska svullnaden är det viktigt att du rör på armarna och sträcker dem bakåt flera gånger per dag redan från operationsdagen. Att sträcka armarna rakt uppåt bör undvikas första 3 månaderna då det drar i ärren.
De första 2 veckorna kan du gå promenader i ett lugnt tempo och efter det kan du börja med lättare konditionsträning på motionscykel. Efter 6-8 veckor kan du börja med lättare styrketräning och först efter 3 månader med tung styrketräning och löpning.

Mammografi
Mammografi kan utföras men tidigast 6 månader efter operationen. Uppge för röntgenpersonalen att du har implantat.

Risker och problem

Blödning och infektion
Som vid all typ av kirurgi finns det en viss risk för blödning efter ingreppet och det är störst risk de första 24 timmarna. Blödningen behövs oftast åtgärdas under ett kortare kirurgiskt ingrepp och därför rekommenderar vi att du stannar i Stockholm första dygnet efter operationen.
Infektion är ovanligt men antibiotika ges i samband med operationen i förebyggande syfte. Du följs upp efter operationen och om det skulle visa sig att det finns tecken på infektion efteråt så får du recept på antibiotika.

Kapselbildning
Runt alla inopererade implantat bildar kroppen en hinna av bindväv. Ett fåtal procent av patienter får besvär med kapselkontraktur efter en bröstförstoring. Kapselkontraktur är när ärrvävnaden blir hård och stram vilket kan leda till att bröstet blir hårt, ömt och deformerat. Detta måste ofta korrigeras kirurgiskt.

Förändrad känsel
Känselbortfall i bröst eller bröstvårta är vanligt efter operationen, men brukar successivt komma tillbaka. I enstaka fall kan det bli en kvarstående känselpåverkan, men detta brukar inte upplevas som något större besvär.

Veckbildning (rippling)
Veckbildning är vanligare vid kapselbildning eller för patienter som har väldigt lite underhudsfett. Risken för detta är mindre för silikonimplantat än implantat som innehåller koksalt.

Läckage och ruptur
Det är mycket ovanligt att implantaten går sönder och vanligtvis medföljer livstidsgaranti på implantaten om det skulle inträffa. Orsaker till läckage eller ruptur kan till exempel vara kapselkontraktur eller kraftigt yttre trauma mot området. Risken för ruptur blir också större med ett åldrat implantat. Någon gång under sin livstid får man räkna med att behöva byta ut implantaten.

Prislista Bröstförstoring

*swipe to left to see all content
Bröstplastik Pris
Bröstförminskning
fr. 60 000 kr
Bröstlyft
fr. 47 000 kr
Bröstförstoring *
fr. 44 000 kr (* Pris varierar beroende på implantatval)
Bröstförstoring/lyft
fr. 85 000 kr
Sekundär bröstförstoring
fr. 60 000 kr
Gynekomasti
fr. 40 000 kr
Kapselgaranti
5 000 kr
Uttag av implantat
fr. 25 000 kr
En Bloc uttag av implantat med kapsel
fr. 55 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer