PLASTIKKIRURGI

Bröstlyft

Ett bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp där hud tas bort och bröstvårtan flyttas upp vilket resulterar i mindre häng och en fastare form på bröstet.

Boka din konsultation här

Vid graviditet och amning samt upp- och nedgång i vikt förändras hudens elasticitet. Det är vanligt att huden på brösten påverkas och blir uttänjd vilket gör att brösten förlorar sin form. Ett bröstlyft kan göras för att förbättra formen på bröstet.

Kombinerade ingrepp

Om önskan finns om ökad volym kan ett bröstlyft kombineras med en bröstförstoring och båda ingreppen går att göra vid samma tillfälle. I vissa fall, om hänget på bröstet är väldigt begränsat, kan det räcka att endast göra en bröstförstoring då ett implantat ger ett litet lyft av bröstet.

 

 

 

Information om operationen

Operationen

På operationsdagen får du träffa plastikkirurgen och även narkosläkaren. Kirurgen fotograferar operationsområdet och markering görs för snitten. Operationen utförs som regel i narkos och tar ca 2 timmar.

Vid ett bröstlyft flyttas bröstvårtan upp och i vissa fall minskas även vårtgårdens storlek. Överskottshud tas bort och bröstvävnaden formas om för att skapa en fastare form på bröstet. Ett snitt läggs runt bröstvårtan och sedan som ett omvänt ”T” under bröstet.

Efter operationen

Operationen kräver vanligtvis inte övernattning på sjukhuset, du får gå hem samma dag.

Smärta
Det är vanligt att brösten är ömma första dagarna efter operationen. Kirurgen kommer att skriva recept på smärtlindrande tabletter som du ska ta hemma så att smärtan blir hanterbar.

Eftervård
Efter operationen är det viktigt att du använder den sport BH som kirurgen rekommenderat dig. BHn provas ut på operationsdagen och ska sedan användas dygnet runt i 3 veckor och sedan ytterligare 3 veckor dagtid.

Kirurgtejpen som sitter över ärren ska du låta sitta kvar första veckan. Efter ca 7 dagar kommer du på ett återbesök på mottagningen där vi byter tejpen och kollar att sårläkningen går åt rätt håll. Såret är sytt med stygn som kroppen löser upp själv, de behöver inte tas bort, men på återbesöket klipper vi bort trådändarna. För att ärren ska läka så bra som möjligt rekommenderar vi att du fortsätter tejpa ärren i 6 månader efter operationen och tejpen bör bytas med 7 till 10 dagars mellanrum. Du får duscha dagen efter operationen och kan duscha med tejpen på och torka torrt med en ren handduk.

För att ärren ska bli så fina som möjligt, undvik att utsätta ärren för sol eller solarium första året efter operationen.

Aktivitet
De första 2 veckorna kan du gå kortare promenader i ett lugnt tempo och efter det kan du börja med längre promenader och lättare konditionsträning på motionscykel. Efter 6-8 veckor kan du börja med styrketräning, löpning mm.

Risker och problem

Blödning och infektion
Som vid all typ av kirurgi finns det en viss risk för blödning efter ingreppet och det är störst risk de första 24 timmarna. Blödningen behövs oftast åtgärdas under ett kortare kirurgiskt ingrepp och därför rekommenderar vi att du stannar i Stockholm första dygnet efter operationen.
Du följs upp efter operationen och om det skulle visa sig att det finns tecken på infektion så får du recept på antibiotika.

Amning
När bröstvårtan flyttas och bröstvävnaden omfördelas delas en del nerver. Detta kan påverka amningsförmågan negativt. Det går inte att garantera att det kommer att gå att amma efter ett bröstlyft.

Förändrad känsel
Känselbortfall i bröst eller bröstvårta är vanligt efter operationen, men brukar successivt komma tillbaka. I enstaka fall kan det bli en kvarstående känselpåverkan, men detta brukar inte upplevas som något större besvär.

Blodpropp
Vid all kirurgi finns det en liten risk för blodpropp. Om kirurgen bedömer att risken är förhöjd ges läkemedel som förebygger blodpropp i samband med operationen. Att komma upp och röra på sig efter operationen minskar också risken för att få blodpropp.

Prislista Bröstlyft

*swipe to left to see all content
Bröstplastik Pris
Bröstförminskning
fr. 60 000 kr
Bröstlyft
fr. 47 000 kr
Bröstförstoring *
fr. 44 000 kr (* Pris varierar beroende på implantatval)
Bröstförstoring/lyft
fr. 85 000 kr
Sekundär bröstförstoring
fr. 60 000 kr
Gynekomasti
fr. 40 000 kr
Kapselgaranti
5 000 kr
Uttag av implantat
fr. 25 000 kr
En Bloc uttag av implantat med kapsel
fr. 55 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer