PLASTIKKIRURGI

Fettransplantation

Fettransplantation är ett ingrepp där fettceller förflyttas från ett område till ett annat område. En del av det transplanterade fettet läker in permanent och resultatet blir bestående.

Boka din konsultation här

Vad går att behandla med en fettransplantation?

  • Korrigera hålögdhet och minska mörka ringar under ögonen
  • Läppvolym
  • Volym i stuss
  • Volym i bröst
  • Minska djupa veck runt munnen
  • Korrigera ärr
  • Korrigera ojämnheter och asymmetri

Med en fettransplantation kan volym på ett naturligt sätt återskapas till exempel i ansiktet för att kompensera den volymförlust som orsakats av åldrande eller viktnedgång. Fettransplantation kan också användas för att öka volym i bland annat bröst eller stuss.

Hållbarheten

Det är inte alla transplanterade fettceller som överlever och blir kvar, hur mycket som stannar beror på olika faktorer. Några faktorer som påverkar är var någonstans fettet transplanteras, livsstilsfaktorer som till exempel rökning samt övrig biologisk variabilitet. Ibland kan det därför behövas att man upprepar proceduren för att uppnå ett fullgott slutresultat och detta kan göras tidigast efter 3 månader. De fettceller som växt in blir kvar permanent och ger ett bestående resultat.

Kombinerade ingrepp

Det är vanligt att en fettransplantation görs tillsammans med andra ingrepp. Till exempel vid ett ansiktslyft kan fett transplanteras för att minska djupa veck runt munnen eller återskapa volym i kinder och andra ihopsjunkna områden.

 

 

Information om operationen

Operationen

På operationsdagen träffar du plastikkirurgen som först fotograferar operationsområdet samt gör en markering. Operationen kan göras i lokalbedövning eller narkos, beroende på mängden fett som ska transplanteras samt patientens egen preferens. En fettsugning görs på tagstället, till exempel insidan av knän eller höfterna. Fettet finfördelas sedan och injiceras tillbaka med en kanyl i det önskade området, till exempel kinder, läppar eller stuss. 

 

Efter operationen

Det är vanligt med svullnad och blåmärken både på tagstället och det transplanterade området. Det är svullet 1-2 veckor efter operationen men det avtar successivt. De flesta återgår till arbete efter några dagar till en vecka. Träning kan återupptas 2 veckor efter operationen.

Vanligtvis sätts några små enstaka stygn i det området där fett har tagits från. Dessa tas bort på ett återbesök på mottagningen efter ca 1 vecka. Efter 6 månader kommer du på återbesök hos plastikkirurgen för utvärdering av slutresultatet, du ringer själv och bokar in det besöket.

 

 

Risker och problem

Det är få risker med denna operation. Infektion är ovanligt och eftersom det är kroppseget material som används så är ingen risk för allergisk reaktion. Ojämnheter kan i vissa fall uppstå men är också ovanligt och kan korrigeras i efterhand. 

Prislista Fettransplantation

*swipe to left to see all content
Plastikkirurgi ansikte Pris
Ansiktslyft (ansikte, hals)
fr. 95 000 kr
Ögonbrynslyft
fr. 45 000 kr
Öron utstående
fr. 25 000 kr
Ögonlocksplastik övre
fr. 30 000 kr
Ögonlocksplastik undre
fr. 30 000 kr
Ögonlocksplastik övre och undre
fr. 50 000 kr
Hakimplantat
fr. 30 000 kr
Fettransplantation helt ansikte
fr. 30 000 kr
Fettransplantation tinningar
fr. 19 000 kr
Fettransplantation tear trough
fr. 19 000 kr
Fettransplantation kinder
fr. 19 000 kr
Fettransplantation läppar
fr. 19 000 kr
Läpplastik
fr. 15 000 kr
Sy igen hål i örsnibbar
1 st 6 000 kr 2 st 11 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer