PLASTIKKIRURGI

Gynekomasti

Gynekomasti är ett tillstånd där en man utvecklar tillväxt av bröstkörtelvävnaden

Boka din konsultation här

Varför utvecklas en gynekomasti?

Det finns flera orsaker till utveckling av gynekomasti. Det kan bero på till exempel arvsanslag, viktuppgång och hormonförändringar. För en del män sker en för stor tillväxt av bröstkörteln under puberteten. Ofta kan den typen av gynekomasti gå tillbaka av sig självt efter puberteten. Vissa mediciner och anabola steroider kan också orsaka gynekomasti.

Hur behandlar man tillståndet?

Du får inledningsvis träffa plastikkirurgen på en konsultation på mottagningen. Kirurgen gör en ordentlig undersökning av din bröstvävnad för att bedöma hur mycket som är bröstkörtelvävnad och vad som är fettvävnad.

Vid operation av gynekomasti minskas storleken på det manliga bröstet. Operationen kan göras genom fettsugning, borttagning av bröstkörtel eller en kombination av både och. Hudöverskott tas även bort om det behövs.

 

Information om operationen

Operationen

Beroende på kirurgens bedömning av hur omfattande ingreppet blir kan operationen göras i lokalbedövning eller i narkos och tar 1-2 timmar. Operationen kräver inte övernattning på sjukhus, du får går hem samma dag.

På operationsdagen träffar du plastikkirurgen som fotograferar operationsområdet. Om det finns en tillväxt av bröstkörtelvävnad som ska tas bort görs oftast ingreppet via små snitt längs bröstvårtans undre kant. På det här sättet blir det minimala ärr som knappt sär synliga när det har läkt.

 

 

 

Efter operationen

Hur känns det efter operationen?

Det opererade området kan bli svullet och blått, vilket successivt avtar under de 2-3 första veckorna. Området kan kännas hårt och ojämnt en tid efter operationen. Det kan ta ett halvår att mjukna.

Eftervård

Ärren sys med stygn som försvinner av sig själva, de behövs inte tas bort. Du kommer på ett återbesök på mottagningen efter ca 1 vecka och då klipper vi trådändarna samt byter tejp. Kirurgtejpen som sitter över ärren ska du låta sitta kvar tills återbesöket. För bästa läkning rekommenderar vi sedan att du fortsätter att tejpa ärren i 6 månader efter operationen och byter tejpen var 7-10e dag.

Du behöver ha en gördel efter operationen i totalt 6 veckor. Första 3 veckorna dygnet runt och sedan ytterligare 3 veckor dagtid. Gördeln hjälper till att med tryck minska blödning och svullnad.

Aktivitet

Vid stillasittande arbete på till exempel kontor kan du börja jobba igen efter ett par dagar. Vid tyngre fysiskt arbete kan du börja jobba igen efter ca 1 vecka.
Styrketräning kan återupptas efter ca 1 månad.

Risker och problem

Blödning
Som vid all typ av kirurgi finns det en liten risk för blödning efter ingreppet och det är störst risk de första 24 timmarna.

Infektion
Du följs upp efter operationen och om det skulle visa sig att det finns tecken på infektion så får du recept på antibiotika.

Läkning
Ojämnheter som kan uppstå i början på grund av svullnad brukar ofta jämnas ut med tiden.

Prislista Gynekomasti

*swipe to left to see all content
Bröstplastik Pris
Bröstförminskning
fr. 60 000 kr
Bröstlyft
fr. 47 000 kr
Bröstförstoring *
fr. 44 000 kr (* Pris varierar beroende på implantatval)
Bröstförstoring/lyft
fr. 85 000 kr
Sekundär bröstförstoring
fr. 60 000 kr
Gynekomasti
fr. 40 000 kr
Kapselgaranti
5 000 kr
Uttag av implantat
fr. 25 000 kr
En Bloc uttag av implantat med kapsel
fr. 55 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer