PLASTIKKIRURGI

Överarmsplastik

Överarmsplastik är ett plastikkirurgiskt ingrepp där formen på överarmarna förbättras genom att överskottshud tas bort. Ingreppet görs ofta i kombination med en fettsugning för att avlägsna eventuella fettdepåer.

Boka din konsultation här

Hudöverskott på överarmarna kan ha flera orsaker. Med ökad ålder minskar hudens elasticitet och spänst vilket kan leda till en slapp och hängig hud. En annan orsak kan vara kraftig viktnedgång där huden har blivit uttöjd och inte anpassat sig till den nya kroppsformen. Med en överarmsplastik skapas en smalare och fastare form på överarmarna.

Information om operationen

Operationen

Operationen tar 1-1,5h och kan genomföras antingen i narkos eller lokalbedövning, beroende på hur mycket fett och hud som ska avlägsnas.

På operationsdagen träffar du plastikkirurgen och om du ska sövas träffar du även narkosläkaren. Kirurgen fotograferar operationsområdet och gör en markering. Snitten läggs vanligtvis på insidan av armen från armhålan och ner till armbågen. Längden på ärren beror på mängden överskottshud som ska tas bort.

Efter operationen kommer du till uppvakningsavdelningen och får därefter åka hem, ingreppet kräver vanligtvis inte övernattning på sjukhuset.

Efter operationen

Smärta

Det är vanligt att armarna är ömma och svullna efter operationen. Kirurgen kommer att skriva recept på smärtlindrande tabletter som du ska ta hemma så att smärtan blir hanterbar.

Eftervård
Efter operationen får du ett stödbandage över både över- och underarm. Det är viktigt att du använder bandaget dygnet runt i 3-4 veckor då det hjälper till att minska svullnaden. Hela armen bandageras för att inte svullnaden ska sätta sig i underarmarna. Händer och fingrar kan bli svullna efter operationen, varför det är viktigt att använda och röra på händerna. De första dagarna efter operationen är det även bra att lägga kuddar under armarna när du ligger ner.

Kirurgtejpen som sitter över ärren ska du låta sitta kvar första veckan. Efter ca 7 dagar kommer du på ett återbesök på mottagningen där vi byter tejpen och kollar att sårläkningen går åt rätt håll. Såret är sytt med stygn som kroppen löser upp själv, de behöver inte tas bort, men på återbesöket klipper vi bort trådändarna. För att ärren ska läka så bra som möjligt rekommenderar vi att du fortsätter tejpa ärren i 6 månader efter operationen och tejpen bör bytas med 7 till 10 dagars mellanrum. Du får duscha dagen efter operationen och kan duscha med tejpen på och torka torrt med en ren handduk.

För att ärren ska bli så fina som möjligt, undvik att utsätta ärren för sol eller solarium första året efter operationen.

Aktivitet
De första 2 veckorna kan du gå kortare promenader i ett lugnt tempo och efter det kan du börja med längre promenader och lättare konditionsträning på motionscykel. Efter 4-6 veckor kan du börja med styrketräning, löpning mm.
De flesta är sjukskrivna från jobbet 1-2 veckor efter operationen, beroende på hur fysiskt tungt arbete man har.

Risker och problem

Blödning och infektion
Som vid all typ av kirurgi finns det en viss risk för blödning efter ingreppet och det är störst risk de första 24 timmarna. Blödningen behövs oftast åtgärdas under ett kortare kirurgiskt ingrepp och därför rekommenderar vi att du stannar i Stockholm första dygnet efter operationen.
Du följs upp efter operationen och om det skulle visa sig att det finns tecken på infektion så får du recept på antibiotika.

Förändrad känsel
Känselbortfall är vanligt efter operationen, men brukar successivt komma tillbaka. I enstaka fall kan det bli en kvarstående känselpåverkan, men detta brukar inte upplevas som något större besvär.

Blodpropp
Vid all kirurgi finns det en liten risk för blodpropp. Om kirurgen bedömer att risken är förhöjd ges läkemedel som förebygger blodpropp i samband med operationen. Att komma upp och röra på sig efter operationen minskar också risken för att få blodpropp.

Sårläkning
Ibland kan det ta längre tid för läkningen och behövas fler återbesök. Det kan bero på till exempel att ett stygn som sitter på djupet irriterar huden och hindrar den från att läka ihop. Vanligast är att det kan bli problem med läkningen i armhålan och vid armbågen, då det är mycket rörelse i dessa områden.

Prislista Överarmsplastik

*swipe to left to see all content
Kroppsformande kirurgi Pris
Överarmsplastik
fr. 48 000 kr
Helt lårlyft (inklusive fettsugning)
fr. 120 000 kr
Innerlårsplastik (inklusive fettsugning)
fr. 55 000 kr

Vill du veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om oss på Stockholm Plastikkirurgi? Välkommen att höra av dig via telefon eller mail. Följ oss även på sociala medier för att ta del av nyheter och erbjudanden!

Läs mer